Audi is een Duits automerk met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1909, toen August Horch zijn eerste automobielbedrijf oprichtte in Keulen, Duitsland. In 1910 verliet Horch het bedrijf en richtte een ander bedrijf op genaamd Audiwerke in Zwickau.

De naam "Audi" komt van het Latijnse woord "audi", wat "luisteren" betekent en een vertaling is van de achternaam van Horch naar het Latijn. In 1932 fuseerde Audi met drie andere Duitse autofabrikanten (DKW, Horch en Wanderer) om de Auto Union AG op te richten, een van de toonaangevende producenten van luxe voertuigen in Duitsland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de autobouw onderbroken vanwege beperkingen opgelegd door de nationaalsocialistische autoriteiten. Na de oorlog moest Auto Union zijn fabriek in Zwickau opnieuw opbouwen, die tijdens bombardementen was vernietigd. In 1949 werd de productie hervat met de Audi Type 356, een luxe auto met een zescilinder motor.

In de jaren 60 en 70 specialiseerde Audi zich in de productie van middenklasse auto's zoals de Audi 80 en de Audi 100. In 1980 bracht het bedrijf zijn eerste succesvolle sportwagen, de Audi Quattro, op de markt, die veel succes had in rallywedstrijden.

In de jaren 90 richtte Audi zich op de productie van luxe voertuigen zoals de Audi A8 en de Audi TT. In 1998 verwierf de Volkswagen AG de meerderheid van de aandelen van Auto Union en bracht Audi samen met de andere merken van de Volkswagen Group.

In de jaren 2000 breidde Audi wereldwijd uit en opende nieuwe fabrieken in Europa en Azië. In 2005 bracht het bedrijf zijn eerste hybride voertuig, de Audi A8 Hybrid, op de markt en in 2010 introduceerde het zijn eerste volledig elektrische voertuig, de Audi e-tron.

Vandaag de dag is Audi een van 's werelds toonaangevende automerken met een breed scala aan voertuigen van luxe auto's tot elektrische sportwagens. Het bedrijf blijft vooroplopen in technologie en ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën om de veiligheid, efficiëntie en prestaties van zijn voertuigen te verbeteren.