Alfa Romeo is een iconisch Italiaans automerk, bekend om zijn sportieve prestaties en elegante ontwerp. De geschiedenis van Alfa Romeo begint in 1910, toen Italiaanse ondernemers besloten om een ​​autobedrijf op te richten. Aanvankelijk heette het bedrijf "Anonima Lombarda Fabbrica Automobili", maar werd in 1918 hernoemd tot "Alfa Romeo".

Aanvankelijk richtte Alfa Romeo zich op de productie van luxe- en raceauto's. In 1923 won Alfa Romeo zijn eerste autorace, de Targa Florio in Sicilië, en begon naam te maken als producent van sportwagens.

In de jaren dertig begon Alfa Romeo geavanceerde technologieën te ontwikkelen, zoals de acht-cilinder motor en produceerde auto's die legendarisch werden, zoals de 8C 2300 en 6C 2500. In 1938 won Alfa Romeo de Mille Miglia met de 8C 2900B, een duurrace van 1.000 mijl in Italië.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtte Alfa Romeo zich op de productie van motoren voor vliegtuigen en andere militaire voertuigen. Na de oorlog hervatte Alfa Romeo de productie van auto's en zette de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voort, zoals het gebruik van lichtmetalen legeringen en onafhankelijke ophangingen.

In de jaren vijftig produceerde Alfa Romeo de Giulietta, een van de meest iconische auto's in de geschiedenis van de auto en won in 1950 zijn eerste Formule 1-race. In de jaren zestig bleef Alfa Romeo races winnen, zoals de Targa Florio en de 24 uur van Le Mans.

In de jaren zeventig en tachtig richtte Alfa Romeo zich op de productie van luxe- en sportwagens zoals de Alfetta, de Giulia en de Spider. In 1986 werd Alfa Romeo overgenomen door de Fiat Group en werd zijn eigenaar.

In de jaren negentig bracht Alfa Romeo de 156 op de markt, een auto die talloze onderscheidingen kreeg voor zijn ontwerp en prestaties. In 2000 bracht Alfa Romeo de 147 op de markt, die snel een van de best verkochte auto's van het bedrijf werd.

In de jaren 2000 bleef Alfa Romeo luxe- en sportwagens produceren zoals de Brera en de 8C Competizione. In 2016 bracht Alfa Romeo de Giulia op de markt, een sportlimousine die goed werd ontvangen bij het publiek en de critici.

Vandaag de dag staat Alfa Romeo bekend om zijn high-performance sportwagens, zoals de Giulia en Stelvio, maar breidt ook zijn assortiment uit met hybride en elektrische voertuigen. Het bedrijf is toegewijd om zijn reputatie van het produceren van hoogwaardige en hoogpresterende auto's te behouden, maar ook om een leider te zijn in technologische innovatie in de auto-industrie.